Monday, November 5, 2012

P1 WIMAX ? BLACKLIST ?

masalah demi masalah datang. macam belon kat atas ni haa. nak kena letupkan koyakkan satu-2. itu laa ibarat nya cam masalah aku sekarang ni. ~ sobsob ~


ehemm-2, sukanya aku tengok font aku yang kali ni. buat aku rasa bersemangat je nak terus menaip dan menaip. hewhew. *gedik je gaya gelak tuu kan ? ahh, peduli apa aku. blog aku kan ? haha . patutnya aku nak bebel macam-2 kat blog aku ni petang tadi. tapi, disebabkan banyak pulak masalah, tak jadi laa. sekarang ni masalah yang besar atas kepala aku adalah sebab P1 WIMAX yang menyakitkan hati ni ! nak tau sebab apa tak ? mehh aku nak cerita kisah sedih aku nii . ~ sobsob ~ *pls give me  tissue first. hehe

thank you ? err, you're soooooo WELCOMEEEEE ! (-.-)"
aisehmann, aku bukan nak kutuk P1 ni. tapi, aku rasa cam GERAM sikit sebab aku kena BLACKLIST dengan CTOS disebabkan masalah ni. nak tau tak apa efek dia ? phewwwwwww, aku tak boleh buat LOAN BANK atau apa-2 yang berkaitan dengan pinjaman termasuklah PTPTN. sedih kot masa tau tuu. ~sobsob ~ . takpee la, nanti aku try setelkan masalah ni masa balik UniSZA. nak kena kumpul duit sama-2 dengan 4 orang lagi kawan aku yang lain. nak kena bayar 3 bulan. mula bulan NOVEMBER sampai JANUARI ni. nak kena setelkan RM 1121. *agak-2 besar ke kecik jumlah ni bagi korang ? 


sekarang ni, SERONOK laa kau nak dapat duit aku eh ? siap raikan lagi. aku bakar HQ kau tau laa. haha. *MAAF, terkasar pulak. hehe

masalah dia sebab aku ingat aku dah 'terminate' dah P1 ni. sekali rupanya dia tak terminate lagi. so, bil dia berjalan laa. tuu yang melambung sampai jadi RM 871. sebab aku dengan kawan-2 amek pakej 129 sebulan. lepas tuu kalau nak terminate kena bayar RM200. then, kalau nak clearkan nama aku dari kena blacklist kena cas RM50. so, bila dicongak-2 semuanya jadilah RM 1121. padahal sebenarnya kitorang dah dalam 6 bulan lebih laa jugak tak guna P1 ni. apa laa nasib badan :(

nak bebel lebih-2 pun tak boleh jugak sebab benda dah jadi, kan ? so, aku kena amik ni sebagai pengajaran. kalau nak pilih atau buat pape, fikir laa sedalam-2 yang boleh. jangan jadi cam aku. menyesal tak sudah. umur belum masuk 20 tahun, nama dah kena blacklist. siapa yang tak sedih nyah ? ~ sobsob ~. tapi, tidak mengapa. aku nak try selesaikan masalah ni sebelum masuk tahun 2013. maknanya, aku nak selesaikan dulu nama aku. bayar semua guna duit yang pandai-2 laa aku korek sendiri. dahulukan dulu lepas tu baru claim dengan kawan-2 aku yang lain. itu saje laa caranya yang mampu, kan ? betul tak apa yang aku buat ni ea ? betul laa kan ? hehe



aku masih lagi boleh bersabar. mungkin sebab seribu tuu takde laa besar mana macam 10k kan ? cuma buat aku gelabah sebab nama dah kena BLACKLIST maa. hehe. satu je aku nak pesan dekat kawan-2 pembaca sekalian,

 dalam setiap apa yang kita buat zaman ni, jangan sesekali bagi orang guna/pinjam IC kita. Melainkan benda itu memang urusan kita sendiri. apa yang jadi memang akan jadi tanggungjawab kita sendiri

setakat ini je laa yang mampu aku kongsikan. aku tak salahkan sape-2. mungkin benda ni jadi hasil dari kecuaian diri aku sendiri. so, aku terpaksa tanggung semua ini. nevermind, bukan aku yang tanggung benda ni sorang-2. ada lagi 4 orang lagi kawan-2 aku yang lain. pandai-2 laa kitorang kumpul duit. ( ^^,) 

# yang sadisnya, aku baru je plan nak kumpul-2 duit nak join member sekolah lama aku g Australia lagi 2 tahun ni. nak jumpa kawan sekolah lama yang dah menetap kat sana. sempat lagi ni aku nak simpan duit. bukan nak simpan untuk itu saje, ada laa benda yang aku nak capai. harap-harap tercapai. inshaAllah, itu pun kalau betul-2 jadi plan tuu. kalau tak jadi, aku g melancong dalam negara je. hahaa  :)
TERIMA KASIH SUDI BACA :)

16 comments:

  1. Replies
    1. wasalam. ada. tapi follow je laa kat twitter :) tekan je kat simbol twitter, fb kat atas tu :)

      Delete
  2. Mcm kes saya,gna yg trial tp bila pulangkan dieorg x terminated last2 kna CTOS BLACKLIST :( nak x nak kena bayar gak walaupn x pakai hukkhukk mnyesal amek yg trial tuhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ? sakit hati je kan. tetiba je kena blacklist CTOS. pehh. muda2 nama dah kena blacklist :( nasib dah clear kan dah. awak ?

      Delete
  3. terkena gak... bil smpai 1600 xtew nk cekau mna duit... gile la pyer p1. dah la dlm pembiayaan ptptn... hope2 dye xggu ptptn la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tak ganggu ptptn yg sekarang tapi dia akan ganggu kalau awak nk mohon yg lain kali. cnthnya masa awak amek degree nanti. kalau awak diploma laa sekarang :) awak kena bayar sorang ke ?

      Delete
  4. mine is worse... go to one of the p1 center sbb nk terminate.. then dia kata only one center jer yg blh g terminate... and i dobt know that place.. now my bill already 4k.. damn p1!

    ReplyDelete
    Replies
    1. phewwww ! kesiannya awak. sampai 4k ? banyaknyee ! awak kena setelkan cepat2 ni :)

      Delete
    2. Miss Siti Hajar, just complain to http://complaint.cfm.org.my/. Once dah complain n bg penerangan, P1 akn bg significant price reduction. jadi x perlu setel smua outstanding tu.

      Delete
    3. takpe. saya punya dah selesai dah. kawan2 lain je yang tak setel lagi :)

      Delete
  5. hi, came across your blog bila I type P1 wimax isu.
    beberapa hari ni I kena harass lagi dengan mereka suruh settle bil dan akan blacklist.
    Anyway, I dah terminate dan pulangkan device in 2009. Gila tak?
    I am not going to pay a single cent. I baca kat ruangan aduan rakyat dan forum2 ramai mengadu. Ntah tak tahu la apa nak jadi dengan P1 ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa. ramai jugak kawan yg bising2 dah pasal P1 i. maybe dorg perlu upgrade kot service diorg dalam hal ni. serabut sgt masa tu. kita ingatkan dah selesai, sekali rupanya ada lagi yg tertunggak. dah laa student, mana nak cekau duit masa tu

      Delete
  6. Soryy nak tanya... brape lme nak clear nama kat ctos yee..??

    ReplyDelete
  7. Soryy nak tanya... brape lme nak clear nama kat ctos yee..??

    ReplyDelete
  8. setakat blcklist ctos disebabkan p1, bank tak kisah sangat sebab diorg tau p1 ni con king.. masih boleh lagi buat loan dan ptptn.. just bagitau kat diorang kena blcklist oleh p1.

    ReplyDelete
  9. ermmm....samolah cam den,nama dah dah sampai ctos ..sebab p1 jilake ni...dah habis contract pastu bil still jalan sampai rm1386 ..sampai skrg den tak byr .biar lah nama ctos ...p1 ni memang membongak jo kojo dio..bg org berduit ala ...sikit je tu,hakkk ...pui.nak beli rumah pun bank reject ...ada aku kisah...cuma kesian kat anak2 je nanti klu aku mati manalah dia org nak duduk..huhu.

    ReplyDelete

thank you for reading my posts (^^,)