Wednesday, May 9, 2012

aku masih GAGAL !


okeyhh, hari ini aku rasa aku GAGAL ! aku gagal untuk tahan diri aku . aku gagal untuk pertahankan apa yang aku nak buat. aku gagal. aku gagal. dan aku gagal ! :'( sungguh ! aku nak BERUBAH. faham tak wahai diri ?! aku nak BERUBAH ! berapa kali aku dah janji pada Allah untuk aku tak ulangi benda tuu lagi? dan semalam aku ulangi jugak. what happen to me ?! terkadang aku terfikir, betapa nipisnya iman aku nii. senipis sehelai kertas. aku tahu benda tuu mungkar, tapi aku buat jugak sebab hati kata " takpe hajar, sikit jee ". dan bangun pagi, aku terus MENYESAL !aku tahu ayat yang , Allah akan terima hambanya walaupun berkali-2 hambanya melakukan kesilapan dan mintak ampun. tapi, berapa banyak kali aku nak buat dan mintak maaf ? buat buat, mtk maaf. how many times ?

aku perlu lakukan sesuatu ! aku tak nak nanti aku mati dalam keadaan yang mengaibkan. aku taknak ibu ayah sedih bila tahu apa yang pernah aku lakukan. aku taknak. sebab tuu aku nak BERUBAH ! aku jugak taknak jadi bahan bakar api neraka sebab perbuatan aku. lepas tuu, aku keluarkan post yang baik-2 , ajak orang ke arah kebaikan. tapi, aku ? tetap lakukan kemungkaran . ya Allah, kuatkan laa hamba-MU untuk lakukan PERUBAHAN itu. aku mohon ya Allah. aku tak sanggup untuk mendustakan janjiku. aku TAKUT. aku TAKUT kalau-kalau aku tak sempat bertaubat.

aku rasa, aku memang perlu lakukan itu untuk kebaikan aku. aku nak hubungan yang diredhai. maafkan aku andai keputusan yang bakal aku lakukan ini tidak dapat diterima oleh sesetengah pihak. tapi, percaya laa. aku mahukan REDHA ALLAH untuk kehidupan aku. aku terlalu perlukannya. MAAFkan aku :'(

# andainya aku keluarkan post yang baik-2, itu sebenarnya.. aku juga ingin mengingatkan diri aku sendiri disamping aku mengingatkan orang lain. doakan agar kita sama-2 dapat mencari keberkatan dalam hidup .aminnnn. assalamualaikum :')
TERIMA KASIH SUDI BACA :)

No comments:

Post a Comment

thank you for reading my posts (^^,)